Избрани Новини

Урни има в излишък в Кюстендилско преди изборите

По две урни трябва да има във всяка от 110-те избирателни секции

По две урни трябва да има във всяка от 110-те избирателни секции за президентския вот на 6 ноември  2016 год. – едната за избор на държавен глава, другата за референдума на Слави Трифонов, коментираха от община Кюстендил, цитирани от kmeta.bg. От организационния отдел обявиха, че имат кутии в излишък – разполагат с 280. Ако в някоя от секциите има счупени или урни в неизправност, то те веднага ще бъдат подменени, увери завеждащият Мирослав Миланов. „Няма проблеми по цялостното обезпечаване на вота“, добави той.

На кметовете на селата е наредено да проверят помещенията за гласуване и да информират, ако са необходими ремонтни дейности. Трябва да се доставят и дърва за огрев и изобщо да осигурят отоплението на помещенията – 6 ноември все пак е есен и може да се случи хладно време.

И по другите 9 общини на региона не очакват затруднения по организацията на вота. 320 урни допълнително поръча областната администрация в Кюстендил за местния вот и референдума на 25 октомври м.г. Само от община Кюстендил бяха заявили още 150 урни, от Дупница – 80 и т.н. „от избори ни е писнало, толкова често ги правим, че не можем да допуснем изненади и гафове“, спокойни са по местните управи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)