Избрани Новини

Цветанов: ГЕРБ има кандидат за президент и ясни цели

Премиерът Борисов отстоява решително позициите на страната ни по отношение на бежанската вълна

"ГЕРБ има кандидат за президент и ясни цели, които сме си поставили". Това заяви заместник- председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Благоевград. "За ГЕРБ е важно да спечелим с убедителен резултат, с голяма разлика, за да има устойчивост на правителството на Бойко Борисов и на местното управление в страната", каза Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ не желае да участва в интриги, каквито има в някои от другите политически формации. „За нас е важно управлението на страната да е стабилно, политическата ситуация да е спокойна, за да може правителството и местната власт да си вършат работата така, както досега”,  обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветан Цветанов коментира, че проблемът с бежанците е един от най-сериозните въпроси не само за България, а и за Европа. „В Турция има над три милиона бежанци, които всеки момент могат да тръгнат към Европа. Премиерът Бойко Борисов много сериозно подхожда към тази ситуация. Той има решимост да отстоява позициите на страната ни по отношение на тази бежанска вълна”, коментира Цветанов. Зам.председателят на ГЕРБ подчерта, че държавата ни има добра координация с международните служби за недопускане на хора с профил, свързан с терористични организации. Цветан Цветанов припомни, че предстои второ четене на антитерористичния закон в парламента. Председателят на ПГ на ГЕРБ обяви, че по време на обсъждането ще участват и депутати от Бундестага и Европарлманета, за да се чуе и тяхното мнение.

Цветан Цветанов коментира още, че строителството на  АМ "Струма" е изключително важно, защото така ще се подобрят условията за развитието на туризма, на бизнеса и ще се гарантира по-сигурно и безопасно пътуване по това натоварено трасе. „Експертите, които работиха по проектирането на участъка в Кресненското  дефиле, излязоха с ясно становище. Убеден съм, че ще се стигне до най-добрия вариант, за да се направи и тази отсечка.  Кресненското дефиле е важно да се преустрои така, че да се намалят тежките пътно-транспортни произшествия”, каза още Цветан Цветанов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов