Избрани Новини

Емоции и сълзи от радост на "Пирин Фолк"

Завърши 24-тото издание на престижния фестивал

Завърши 24-тото издание на престижния фестивал "Пирин Фолк" в град Сандански. Многобройната публика, дошла специално за музикалното събитие от всички краища на страната, пое обратно към домовете си. Сцената опустя - до следващото юбилейно издание, очаквано от всички с нетърпение.

Наградените ликуваха, останалите се амбицираха за още по-добро представяне догодина с нови, още по-силни песни. Емоциите напираха, сълзи проляха от радост някои от получилите заветната статуетка.

Специално за blagoevgrad.utre.bg някои от тях споделиха:
Мария Гогушева с първа награда за изпълнителско изкуство, изпяла „Катерино моме“ и наградата на журналистическото жури в същия раздел: "Чуствам се страхотно, безкрайно съм развълнувана и щастлива! Не очаквах тази голяма награда - имаше такава силна конкуренция! Безкрайно съм благодарна на моя вокален педагог Таня Точева от Петрич - 11 години тя работи с мен. Та аз съм само на 17 години! Пеенето ме прави щастлива и ще продължа да пея! Очакват ме изяви в Русия, може би Малта и разбира се, в страната. Благодаря на всички, които ме подкрепиха."

Радко Петков взе наградата на публиката в Летен театър с песента "Зайди, зайди, ясно слънце": "Доволен съм много от обичта на публиката и оценката, която ми дава с тази награда. Много са гостоприемни хората тук, чуствам се страхотно. За догодина на феста - ще видим! Всичко тук е прекрасно. Благодаря за подкрепата и обичта!"

Чаровната и лъчезарна Ани Ненова спечели наградата на телевизионния зрител с песента „Докато сме млади“: " Уникално изживяване е да си сцената на "П ирин Фолк" в летния театър на град Сандански! Не очаквах тази награда и съм щастлива, че телвизионните зрители ме харесаха и подкрепиха. Благодаря ви! Това ме мотивира да продължавам - напред и нагоре. Догодина идвам отново на този прекрасен фестивал с нова песен!"

Ива Давидова взе наградата на кмета и Община Сандански с песента „Не изтривай, майко, сълзите ми“. Песента получи наградата на журналистическото жури в раздела за авторска македонска песен. "Много съм развълнувана и изключително щастлива! Благодаря на кмета на Община Сандански и на журналистическото жури. За мен това е най-важната награда - публиката да ме обича и да харесва песните, които пея!"

Със сълзи на очите поетесата Катя Кирянова от Петрич приемаше поздравления, прегръдки и целувки - нейните две песни получиха три награди! Това са наградата на журналистическото жури и наградата на кмета и Община Сандански за песента „Не изтривай, майко, сълзите ми“ в изпълнение на Ива Давидова и трета награда в раздела за авторска македонска песен за песента „Къде си, мамо“ в изпълнение на Благо Борисов. "Щастлива съм! Радвам се, че обичат моите текстове и ги ценят! Благодаря на всички за подкрепата и обичта, за това, че подкрепят хубавата песен! Ще продължа да пиша, защото има какво още да кажа, а и певците и публиката търсят моите думи!"

Кметът на Общиа Сандански Кирил Котев заяви, че е доволен от събитието, което се случва в прекрасния град Сандански: "Отдавна Летният театър не е бил изпълван с толкова публика. Изключително съм удовлетворен и щастлив от нейния интерес към фестивала. Благодаря много и на организаторите от"Ди Ен Кей Медия Груп", които си свършиха перфектно работата! Вече почваме да работим за следващия "Пирин Фолк"!

Сред публиката беше забелязан и кмета на Община Петрич Димитър Бръчков, видимо доволен от успешното представяне на творците от града. Що се отнася до публиката, изпълнила до краен предел театъра, тя беше като барометър: реагираше на всяко добро или по-слабо изпълнение, на всяка неточна нота и на истинската, добра песен. Вече 24 години хора от цялата страна идват, без да пропускат издание, на любимия си фестивал. Цели автобуси с фенове

 пристигат всяка година от София Варна, Пловдив и други градове на фестивала и веднага започват да търсят любимците си, да ги окуражават и да им стискат палци. Вярна, но и критична публика, за която всеки творец може да мечтае!

Всички отчетоха добрата организация на фестивала и си пожелаха "До нова среща" на "Пирин Фолк 2017" - 25-тото юбилейно издание на феста. Още повече, че Община Сандансик замисля и със сигурност ще реализира детски "Пирин Фолк|"! Така че има още какво да очакваме!





Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов