Избрани Новини

Оркестърът на Кристиян Азович тази вечер на "Бохеми" - Банско (видео)

Днес е вторият фестивален ден

Откакто свят светува е ясно, че хората се събират, за да споделят и да се веселят. Откакто Балканите съществуват е ясно, че обединяват ритъма на сърцето и песента на природата. Балкански фестивал „Бохеми” вече втора година има амбицията да струпва на едно магично място, наречено Банско, най-сърцатите хора и най-лудия ритъм.

Не забравяйте датите 3-ти и 4-ти септември, защото на площада в града, освен знаменитите Дино Мерлин и MAGNIFICO, на естрадата ще се качат и най-виртуозните брас-музиканти от Сърбия – KRISTIJAN AZIROVIC ORKESTRA!

Община Банско и организаторите на „Бохеми” не спират да ни изненадват с безупречния си усет за шоу на световно ниво. Подборът им на артисти и този сезон ще насити въздуха с усещане за свобода и щастие. Входът е свободен, а единствената уговорка е да се подготвим за две безсънни нощи.

KRISTIJAN AZIROVIĆ е името на гениалния тромпетист, спечелил многократно изключителното признание - Prva Truba Guće („Най-добър тромпет на Гуча”).

През 2013-та година на фестивала в село Гуча за фолклор и духова музика, се надсвирват повече от 160 музиканти, преминали успешно елиминации между почти 2000 любители на тромпета и духовите инструменти. Зрелищното представление се случва пред очите на невярващата на ушите си публика, която в този момент надхвърля 600 хиляди души. За шоуто в сръбското селце, виртуозният Майлс Дейвис дори настоява, че „Гуча е по-див и откачен” от отдавна установени и ключови фестивали като Glastonbury и Coachella.

KRISTIJAN AZIROVIĆ и неговият оркестър печелят наградата за най-добър тромпетист и най-добър оркестър в изумителна надпревара и при огромна конкуренция, не веднъж, а цели 5 пъти – през 2008, 2009, 2011, 2012 и 2013. Популярността му отдавна минава границите на западната ни съседка и това го нарежда до имена като Горан Брегович.

Стилът, в който се изявяват музикантите, е балкански и… бохемски. Импровизациите, безкрайният тон на тромпетите и естествената харизма на KRISTIJAN AZIROVIC ORKESTRA вдъхват оптимизъм и силни страсти.

Мястото на събитието и тази година е централният площад „Никола Вапцаров” в град Банско. Добрата храна и качествените напитки са част от спектакъла, затова екипът на фестивала предупреждава: вземете със себе добри приятели и бохемско настроение – Банско и неговите звезди ви очакват и днес.

Още подробности за Балкански фестивал „Бохеми” ТУК.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов