Избрани Новини

Наградиха за заслуги благоевградски пожарникари (снимки)

Кметът Камбитов: Гордеем се с вас

На официална церемония в зала „22 септември“ днес бяха наградени служители на „Пожарна безопасност и защита на населението“- Благоевград, за заслуги по време на спасителната акция в Скопие, Република Македония и пожарите в община Благоевград. Гости на събитието бяха кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и директорът на главна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване” ген. Николай Николов.

Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Благоевград инж.Георги Пармаков благодари на пожарникарите за това, че изпълняват с чест служебния си дълг и за факта, че предприемат бързи действия за предотвратяване на ситуации с цел опазване на човешки живот при бедствия.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов поздрави отличените служители със Заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

"Вие наистина заслужавате награда, доказвате го всеки ден. Благодаря ви и от името на гражданите на община Благоевград за всичко, което правите. В ситуации като  пожарите в село Рилци, Българчево и т.н., без вас няма как  да се справим. Предстоят мисии, но най-важното е да се връщате винаги здрави. Наистина се  гордеем с вас. Възхищавам  се на смелостта ви. Пожарникарската професия може би е една от най-положително оценяваните професии. При вас рискът е ежедневие. Една латинска сентенция гласи, че „Мъжеството нараства от смели постъпки, а страхът от колебание“. Пожелавам ви здраве, нека Бог да ви пази!“, каза кметът Камбитов.

От името на министър Бъчварова, ген. Николай Николов поздрави пожарникарите, като бе категоричен, че техните смели действия са достойни за подражание и заслужават поощрение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов