Избрани Новини

Номинираха председател и членове на РИК Благоевград

Проведе се публична консултация с всички парламентарно представени партии относно състава й

Областният управител на Благоевград, Бисер Михайлов проведе публична консултация с всички парламентарно представени партии относно състава на Районна избирателна комисия -  Благоевград за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и Национален референдум, насрочени за 6 ноември 2016г., предаде БНР.

Районна избирателна комисия Благоевград е в състав от 17 членове, в това число председател, двама зам.председатели, секретар и членове. Съотношението между политическите партии е както следва – за ПП ГЕРБ – 6 членове, за БСП „Лява България“ – 3 членове, за ПП ДПС и Коалиция Реформаторски блок по 2 членове, за Коалиция "Патриотичен фронт", Коалиция „България без цензура“, ПП "АТАКА" и за Коалиция "АБВ" по 1 член.

ПП ГЕРБ заяви претенции към председателското място в РИК Благоевград и 5 членове, зам. председателските места остават за БСП „Лява България“ и Коалиция Реформаторски блок, които ще имат и членове в комисията. ПП ДПС депозира желанието си за секретар в РИК Благоевград и един член. Коалиция Патриотичен фронт, Коалиция „България без цензура“, ПП АТАКА и за Коалиция АБВ ще имат по един член в комисията.

На заседанието бе постигнато съгласие за състава на РИК Благоевград и нямаше дублиране на предложенията на различните парламентарно представени партии. След публичната консултация бе изготвен и протокол, който бе разписан от всички присъстващи. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов