Избрани Новини

Банско създава първото споделено работно пространство – Coworking Bansko!

Вече повече от 200 човека са заявили своя интерес в групата във фейсбук

С навлизането на технологиите в ежедневието ни и развитието на интернет и средствата за комуникации, светът става все по-достъпен и възможността за дистанционна работа все по- атрактивна и предпочитана. Милиони са хората по света, които избират да работят пътувайки, опознавайки   нови   култури,   срещайки   нови   интересни   хора   и   създавайки   контакти   и приятелства по цялото земно кълбо.  

Основателите на Coworking Bansko - Уве и Матияс, независими от локацията предприемачи,   споделят ”Банско  предлага  невероятни  възможности  за хора,  които  работят  и пътуват”.

Споделеното работно пространство – Coworking Bansko, ще предлага офис извън офиса, където талантливи творци, хора работещи на свободна практика, иноватори и предприемачи ще могат да обменят  знания  и опит,  да споделят  своите  идеи  и да помагат  за изграждането  на една общност, която се развива с общи усилия и желание.

Като  културен  център  на  региона,  отличните  си  условия  за  ски  и  домакин  на  множество фестивали, Банско неминуемо е едно от най-подходящите  места за създаването на Споделено Работно Пространство, което да посреща хора от цял свят, постоянно пребиваващите чужденци в региона и жителите на града.  

Coworking Bansko ще се помещава в една от централните сгради в града, като ще предлага на своите членове удобствата на офиса в една неформална и приятна атмосфера, където всеки ще  има  въможността  както  да  работи  в  уединение,  така  и  заедно  с  другите  да  развива, обогатява и изпълнява своите идеи за бизнес.

“Иновациите и предприемачеството са важни за бъдещето на Общината. Щастлив съм да приветствам  Coworking Bansko в нашия  град” – каза кметът на Община Банско Георги Икономов.

Споделеното работно пространство – Coworking Bansko ще отвори врати на 15 декември, като  ще се изгражда с помощта на всеки, което би желал да стане част от общността и се стреми да направи  Банско по-атрактивна  дестинация  за  бизнес  и  отдих,  за  интересни  хора  от  всички краища на земята.

Регулярни събития като семинари, тренинги и лекции ще се провеждат с цел да сплотяват, обединяват и информират общността, като основната цел е това да се превърне в средище на талантливи хора с желание за общуване и развитие не само района, но и в страната.

Вече  повече  от  200  човека  са  заявили  своя  интерес  в  групата  във  фейсбук.  Повече  информация може да се намери на сайта на инициативата http://www.coworkingbansko.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов