Избрани Новини

Световно първенство по радиоориентиране започва в Албена

Спорт

03-09-2016, 09:16

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

18-то Световно първенство по радиоориентиране в Албена

Българският отбор ще бъде от 27 състезатели

Ваканционно селище Албена ще бъде домакин на 18-ото Световно първенство по радиоориентиране (радиозасичане), което ще се проведе от днес до 9 септември. Организатор е Българската федерация на радиолюбителите /БФРЛ/.

Очакват се рекорден брой участници – над 450 състезатели, съдии и треньори от над 35 страни от Европа, Азия, Северна Америка и Австралия. Откриването  на събитието ще бъде днес от 18:30 часа на амфитеатъра на комплекси Магнолия и Орхидея.

Програмата ще предложи четири старта - ФОКСОРИНГ на 4 септември в околностите на Аладжа манастир; СПРИНТ на 5 септември около Побити камъни; Класическа дистанция на 6 септември в местността Изворите на Аксаково; Класическа дистанция на 8 септември между селата Долище и Яребична.

БФРЛ е положила много усилия шампионата да премине на възможно най-високо ниво. По време на Световното първенство ще се използват възможно най-новите технологии като GPS проследяване на състезателите, радиконтроли на всички предаватели по трасето. Резултатите ще се следят в реално време на страницата на първенството ardf2016.com

Любезните домакини от Албена и Конгресен Център към „Албена Тур“ ще предоставят чудесни условия за всички състезатели, съдии и гости. Във времето за почивка е осигурена богата забавна и културна програма.

Българският отбор ще бъде от 27 състезатели и ще има представители в повечето категории. Надежди за отлично класиране в елитните групи се очакват от Иван Сираков – носител на бронзов медал на Европейското първенство по радиотиентиране в Чехия през 2015, Антоанета Дяксова – носител на сребърен медал от Световното първенство в Казахстан 2014 и брозов на Европейското първенство в Чехия 2015, Андрея Дяксова – носител на два златни медала при девойките на Европейското първенство в Чехия 2015.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов