Избрани Новини

Торта, изненади и курбан от кукерите в крупнишкия квартал "Овча купел"

Няколко казана курбан разнесоха по трапезите организаторите

Кукерската група  на крупнишкия квартал „Овча купел” казаха по своему „благодаря” на всеки, който е отворил вратите на Сурва и е посрещнал в дома си страшните чудовища, които гонят злото и орисват с добро, пише simitli.info. С даровете от Сурва те подредиха богата трапеза за близки и приятели .

Няколко казана курбан приготвиха и поднесоха по трапезите организаторите.  За първи път кукерска група организира и специален празник за всички малки бабугерчета.  Огромна торта и много изненади бяха поднесени на децата от квартала през деня от Георги Маринчев, който е голям пазител на кукерската традиция. Той пожела да зарадва децата с празник само за тях , преди големия кукерски курбан вечерта, а хлапетата  направиха целодневно парти на улицата. Вечерта обаче те бяха и неизменни помощници на трапезите. Малките сервитьори не спираха да обгрижват гостите и да помагат на организаторите.

Доброто настроение на празнуващите бе подплатено с жива музика и оркестър, който изпълняваше всяко желание на крупнишките бабугери. Кукерите на  „Овча купел” - кварталът,  който свързва двете села Крупник и Полена, участват в много извънселски кукерски празници, гостуват и в Македония. Това е и групата, която на 14 януари по традиция отново облича страховитите костюми и прави сурва в село Сушица. Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, кметът на село Крупник Иванка Чакалска, кметът на Черниче Георги Стефанов и кметският наместник на село Сушица Георги Митрев празнуваха и вдигнаха наздравици заедно с кукерите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов