Избрани Новини

Потече вода от чешма на 2 века

Една от групите на 43-та ловна дружинка в село Логодаж я възстанови

Една от групите на 43-та ловна дружинка в село Логодаж възстанови двувековна чешма в съседното селище Дренково. Мястото за утоляване на жаждата на преминаващите е построено през далечната 1818 година в махала Мишковци. В непосредствена близост до чешмата ловците изградиха и ловен навес за отдих.

Инициатори за възстановяването са авджиите Йордан Чамишки, Спаско Лазаров и Момчил Петков. Откриването на новата стара чешма беше направено от отец Валентин Царевски, който отслужи водосвет. Над 100 души се събраха за събитието – ловци и техни приятели. Приготвен бе и курбан за здраве. Гости на мероприятието бяха всички председатели на ловните дружинки от община Благоевград и кметовете на селата. Мероприятието продължи до късно вечерта с много музика и веселие.

Идеята за възстановяване на стари чешми и кладенци бе приета от всички председатели на ловните дружинки и си дадоха дума, че навсякъде предстои това да се случи. По този начин тези забравени места отново ще се превърнат в туристически дестинации и ще утоляват жаждата на хората, които прекарват свободното си време сред природата. „Надявам се, че примерът ни ще бъде последван и от ловците от другите ловни дружинки, за да бъдат възстановени още много чешми", сподели един от инициаторите - Йордан Чамишки, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов