Избрани Новини

Всички училища в община Сандански са готови за първия учебен ден

Детските градини в общината вече отвориха врати за най-малките с озеленени и почистени дворове

Всички учебни заведения в община Сандански са готови за откриването на новата учебна година на 15 септември. Сградният фонд на всички учебни сгради е в добро състояние, като всяко едно училище през лятната ваканция е извършило освежителни ремонти на класни стаи, физкултурни салони и кабинети.

През последните месеци бяха направени и по-мащабни ремонтни дейности на учебните заведения, като изцяло бе преасфалтиран дворът на IIОУ „Христо Смирненски“ и Гимназия „Яне Сандански“, изцяло бе променена детската градина в село Струма. Децата от селото ще бъдат обучавани в нова сграда с ново обзавеждане – шкафчета, легла и мебели, бяха поставени и климатици. Основен ремонт бе извършен и на кухнята в Детска ясла „Обич“  в Сандански.

За подготовката на новата учебна 2016/2017 г., в началото на месец август община Сандански обяви проект на Наредба, регламентираща условията и реда за записване и преместване на деца в детските градини и училищата в община Сандански. Чрез писмено предложение всеки имаше възможност да промени или отмени части от наредбата, която ще бъде обсъдена и гласувана на редовното заседание на Общински съвет- Сандански този месец.

Детските градини в община Сандански вече отвориха врати за най-малките с озеленени и почистени дворове, като и тази година всички деца, чиито родители са подали молби за посещение на детското заведение са приети и няма дете, което да е извън списъците и да не е прието в детска градина.

През учебната 2016/ 2017 г. в община Сандански за първи път училищният праг ще прекрачат 374 първокласници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов