Избрани Новини

"Бохеми“ фест Банско – най-добрият балкански фестивал в България

За втора поредна година Балкански фестивал превърна пиринското градче във фестивален център

За втора поредна година Балкански фестивал „Бохеми“ Банско превърна пиринското градче във фестивален център. Звезди като легендарния Дино Мерлин, Кристиян Азирович оркестър, оркестър „Карандила“ и за първи път в България – Магнифико, дойдоха в Банско, за да се качат на сцената на „Бохеми“.

На 3-ти септемрви, началото на фестивала, Дино Мерлин дойде в България за първи път от 20 години с най-новото си шоу „Хотел Национал“, като пя емоционално и енергично повече от 2 часа. Публиката беше многонационална, като наброяваше близо 10 000 души в центъра на Банско. Атмосферата беше наелектризирана от хилядите фенове и вълнението на самия Дино Мерлин и изключителната му група музиканти.

На 4-ти, втората вечер на фестивала, на сцената блесна DIA – перлата на „Бохеми“ 2016. Тя впечатли публиката както с прекрасния си глас и специфичен електро аранжимент на народни песни, така и със страхотно шоу. Заедно с DIAсе изявиха танцова формация „Еремия“, съпроводени със зрелищен огнен спектакъл. След това Кристиян Азирович оркестър, най-добрите трубачи в Сърбия, превзеха площада в Банско с мощен балкански грохот.

4-ти септември отбеляза първата изява на словенския изпълнител Магнифико и неговата група в България. Аристократите от Словения бяха подобаващо облечени – с костюми и фракове, представяйки една изтънчена версия на Балканите. Магнифико изпълни както песни от новия си албум Charlatan de Balkan, така и утвърдилите се хитове Hir Aj Kam Hir Aj Go, Giv Mi Mani, Pismo Kumu и други. Групата беше запленена от публиката в Банско и красотата на България и обеща да се върне отново!

Балкански фестивал „Бохеми“ Банско благодари на всички присъстващи, на всички партньори, на Община Банско, без която събитието нямаше да се състои, както и на изпълнителите тази година. Изключително сме щастливи, че имахме възможността да сбъднем хиляди мечти и да реализираме още веднъж „Бохеми“ Банско – най-добрият фестивал за балканска музика в България.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов