Избрани Новини

Проведе се състезание по спортно ориентиране в Разлог

Участваха 150 състезатели от 30 клуба от страната и чужбина

За седма поредна година Клуб по спортно ориентиране „Пирин”-Разлог бе домакин на Купа „Разлог“.
Състезанието се проведе в два поредни дни, като стартира с дисциплината средна дистанция в село Бачево. През втория ден се състоя състезание в дисциплина спринт по всички улици на град Разлог. В мероприятието се включиха 22 клуба от страната, 8 клуба от Турция, между които и Националният отбор по ориентиране на Турция. Участниците и техните треньори бяха поздравени за постигнатите резултати и успехи от кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев и председателя на клуба домакин Костадинка Тодорова.
От КСО „Пирин”–Разлог най-добре се представи най-възрастният участник Стою Катранджиев във възрастова група 75 години, който спечели два златни медала от дисциплините средна дистанция и спринт. Много добре се представи и Радослав Звънчаров в дисциплината спринт в група мъже елит 21 години, който финишира пети.
Основен спонсор на проявата за поредна година е Община Разлог. Медали на победителите връчиха кметът инж. Красимир Герчев, заместник-кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, председателят на Общински съвет д-р Мария Копанарова и Деян Бонев, член на Българската национална федерация по спортно ориентиране (БНСФО).
Специални поздравления към екипа на КСО „Пирин”–Разлог и най-вече към Божко Вълканов, треньор на клуба, бяха отправени от зам.председателя на Федерацията по спортно ориентиране на Република Турция полковник Корай Двер за професионално организираното състезание.
Турски отбори по спортно ориентиране се включват в Купа „Разлог” за втора поредна година. А през 2017 година ще се проведе в Разлог лагер–сбор на националния отбор по ориентиране на Турция, тъй като КСО „Пирин” – Разлог има подходящи условия за провеждане на тренировките, изработени карти и треньори за успешна подготовка на отбора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов