Избрани Новини

Вестник «Стандарт» и КРИБ организират 15-а националната кампания „Да! На българската икономика"

Мисия

09-09-2016, 15:55

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе навлиза мощно в Европейската седмица на спорта от 10 до 17.9

Темата е : Да! На българските региони - Русе. Идват Томислав Дончев,Божидар Лукарски,Десислава Танева,Зорница Русинова

Вестник «Стандарт» и КРИБ организират петнадесетата дискусия от националната кампания „Да! На българската икономика” на тема: „Да! На българските региони – Русе“. За участие във форума са поканени: Томислав Дончев, вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика на Р България, Божидар Лукарски, министър на икономиката на Р България, Ивайло Московски, министър на транспорта на Р България Десислава Танева, министър на земеделието на Р България, Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика на Р България. Форумът е на  14 септември  в зала «Европа» на Доходно здание.Започва в 15.30  Ще бъдат залегнати въпросите:

 

•          Русе – инвестиционна дестинация. Възможности за регионален икономически растеж.

•          Индустриалната зона на Русе – възможности за развитие по Плана „Юнкер”. •      Държавни политики за развитие на регионална икономика.

•          Летище „Щръклево” – възможности за карто терминал и за развитие по Плана „Юнкер”.

•          Железницата Русе – Гюргево – Букурещ – финансиране по плана „Юнкер”. Нови възможности за развитие. •     Магистрала „Хемус” – шанс за икономическо развитие на Североизточна България.

•          Изграждане на Дунав мост III – предизвикателства и възможности. Нови перспективи за Русе и региона.

•          Сътрудничеството между Русе, Гюргево и Букурещ – проекти за трансгранично сътрудничество.

•          Държавни политики за развитие на земеделие в региона.

 

Формат на форума: Собственици и изпълнителни директори на компании, банки, председатели на браншови организации и синдикати, кметовете от област Русе, кметовете на градове, членуващи в Асоциацията на дунавските общини, кметовете на Гюргево и Букурещ, представители на изпълнителната, законодателната и местната власт, представители на медиите в България.

 България приключи 2015 г. с впечатляващи резултати: икономическа стабилност, рекорден 3% ръст, 23% ръст на чуждите инвестиции, 9 на сто ръст на износа, над 3 милиарда повече в хазната от удари срещу контрабандата и сивия сектор. Как на база тези показатели да се постигне регионален икономически растеж и да се осигури регионална заетост особено в Североизточна България, която изостава по икономически показатели? Какви са възможностите за развитие на индустриалните зони и привличане на чужди инвеститори в тях? Какви са възможностите за ръст на местните икономики чрез развитие на земеделието? Чрез кои програми държавата може да помогне на бизнеса в решаването на проблем № 1 за компаниите – кадрите? Това ще бъдат акцентите в дискусията „ДА! На българските региони - Русе”, която в. „Стандарт” и КРИБ организират в Русе.

Домакин на форума ще е Пламен Стоилов, кмет на община Русе и председател на Асоциацията на дунавските общини «Дунав». В дискусията ще се включат управителят на област Русе Стефко Бурджиев, кметове на общини, членуващи в Асоциацията на дунавските общини «Дунав», кметове от област Русе, представители на държавни изпълнителни агенции, на работодателските организации и синдикатите, народни представители. По време на форума представителите на бизнеса и кметовете ще имат възможност лично да отправят своите въпроси към участващите министри, зам. министри, депутати и председатели на държавни изпълнителни агенции и да получат отговори от тях.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов