Избрани Новини

Македонската група "Леб и сол" тази вечер в Банско

Камерна опера-Благоевград ще участва в концерта

Македонската група „Леб и сол" ще гостува в Банско. В рамките на честването на Европейския ден на сътрудничество тази година на 10 септември 2016 година на градския площад в красивия туристически център от 20 часа ще се проведе едно неповторимо събитие.

Под мотото "Общите граници ни правят по-близки" на открита сцена най-известната македонска група "Леб и сол", заедно със оркестъра на Камерната опера от Благоевград, създадена през 1972 година, ще представят на присъстващите проекта "Леб и сол Symphony" по който работят в момента.

"Леб и сол Symphony" е обща художествена креация на членовете на култовата македонска музикална група, съставена от Бодан Арсовски - бас китара, Кокан Димушевски - клавири, Димитър Божиков - китара и Михаил Парушев - барабани със оркестъра при Камерната опера от Благоевград, под диригентството на Саша Николовски - Гюмар.

Концертът ще обедини класическия и популярния музикален жанр и чрез звука на класически оркестър на публиката ще бъде предложено най-доброто от 40-годишния репертоар на "Леб и сол", изпълнен с прекрасни песни като "Деветка", "Бистра вода", "Учи ме, майко карай ме", "Йовано, Йованке".

Събитието е организирано от Interreg - ИПП Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония и е част от честването на Европейския ден на сътрудничество, който се празнува в цяла Европа вече 5-та поредна година с цел отбелязване на постиженията на териториалното сътрудничество между държавите.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)