Избрани Новини

Официално стартира театралният сезон в Дупница

Репетират две театрални постановки "Тигърът” и "Машинописци”

Официално стартира театралният сезон в Дупница, съобщи Славчо Пеев пред zadupnitsa.com. Aктьорите, след едномесечна почивка, са в трескава подготовка за празника на града. Част от актьорския състав репетира две театрални постановки „Тигърът” и „Машинописци” на Мърей Шизгал. В ролите дупничани ще видят актьорите Ивайло Захариев, Виктория Янева, Мария Миради и Иван Иванов. Режисьор е Валентин Балабанов, художник Георги Славков, а музиката е на Юри Ступел. Двете драми имат интересна, заплетена сюжетна линия и носят нравствени послания и дълбоки размишления върху чисто човешки житейски истории.

От 15 до 19 септември актьорите ще представят „Ганьо Балкански”  в Мюнхен и Франкфурт. Поканата е отправена от Петя Романова, която организира миналогодишното взривяващо турне на ОбДТ „Невена Коканова” в Канада и Америка.

Директорът Славчо Пеев обясни, че веднага след това, на 22 септември, ще отпътуват  за Крива Паланка, където за осми пореден път ще участват в един от най-престижните международни театрални фестивали на Македония. Те ще се представят с „Аферата в хотел Уестминстер” по Рей Куни, която обиколи България и пожъна голям успех.

„Като цяло много работа ни очаква за новия театрален сезон. Имаме доста покани с различни представления, който успяха да се задържат на театралната сцена поради професионалната актьорска игра и режисура. Постановката „Големанов” пък ще бъде  играна всеки месец в „Сълза и смях”. Успехът го дължим не на звезди, а на многото добри актьори. С малко средства, но с много желание и труд, постигаме всичко. Отдадени сме на театъра, защото го обичаме.  Тази любов ни я даде  НАТФИЗ, нашите преподаватели, а ние я предаваме на публиката”, развълнуван сподели за Славчо Пеев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)