Избрани Новини

Път пропадна заради свлачище

Едното пътно платно е пропаднало надолу с 30-40 сантиметра и в момента не се използва

Свлачище се активира за пореден път и предизвика пропадане на половината шосе между хаджидимовските села Абланица и Блатска, информира в."Труд".

Едното пътно платно е пропаднало надолу с 30-40 сантиметра и в момента не се използва, тъй като има риск да се образува яма и в нея да пропадне автомобил. Поставени са необходимите сигнализации и знаци. Преминава се и в двете посоки само в оцелялата лента за пътуване. Няма светофар, водачите се изчакват, защото има добра видимост на правия пътен участък.

„В протежение на поне 50 метра е рухнала земна маса. Пътят е хлътнал надолу. За пореден път там се получава свличане. Някоко пъти е ремонтирано свлачището, вдигана е и подпорна стена. Но заради подпочвени води в района периодично то тръгва и отнася пътя. Имало е моменти, в които цялото шосе е било затворено”, обясни кметът на село Блатска Иляз Ибишев.

Шосето води към десетина села не само в община Хаджидимово, но и в съседната община Сатовча. При блокиране на движението има обходен път, но той ще удължи много пътуването и разходите за гориво на местните хора. Пътят е третокласен и е част от републиканската пътна мрежа, уточни селският управник.

Община Хаджидимово няма как да намери необходимите средства за ремонта и укрепването на свлачището. Ще се наложи държавата да помогне и да осигури пари, в противен случай може да се стигне до пропадането на целия път”, увери кметът на село Блатска.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов