Избрани Новини

Поставят сигнализация на кръстовището в Кърналово

Планират да изградят кръгово движение на опасното място

По наше настояване се реконструира кръстовището на третокласен път-1084 с този за местността Рупите, каза за радио "Фокус" Минка Салагьорова, заместник – кмет по строителството към Община Петрич.

По думите ѝ това преди е било проблемна точка, в която често са се създавали конфликтни ситуации, поради лошата видимост и острото влизане в отклонението.

"След внесена подписка от жителите на няколко населени места, започна ремонт и на третокласните пътища, единият от които е ІІІ -1084 Старчево – Първомай/ Кърналово – село Рупите. По наше настояване Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) предприе смяна на указателните табели по магистрала „Струма“, с цел подобряване организацията на движението при включване към пътищата в общината", обясни тя.

Минка Салагьорова посочи, че още един проблем ще поставят на дневен ред пред АПИ. "Става въпрос за третокласния път, който преминава край зеленчуковата борса на Кърналово. Там стават често тежки ПТП-та, включително наскоро имаше загинал човек. Комисията по безопасност на движението даде предложение на това конфликтно място да се изгради кръгово кръстовище. Но тъй като сме наясно, че това няма как да стане веднага, кметът Димитър Бръчков ще настоява на първо време да се изгради светлинна сигнализация, да се освети кръстовището", добави тя и уточни, че и Общината ще помогне с предвидените в капиталови разходи средства, да се ограничи скоростта и да се постави вертикална и хоризонтална маркировка, особено около автобусните спирки.

Тя добави, че макар Община Петрич да не отговаря за републиканските пътища, които са основните пътни връзки, не малко неща са били направени след тяхно настояване, като допълни, че работят много добре и имат добро взаимодействие с експертите на Агенция „Пътна инфраструктура“, под чиято юрисдикция са въпросните пътища.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)