Избрани Новини

Българо-македонска симфония звуча в Банско

Легендарната македонска рок група "Леб и сол" представи общия си музикален проект с оркестъра на Камерна опера - Благоевград

Под мотото "Общите границите ни правят по-близки", Банско бе домакин на концертът "Леб и сол Symphony". Легендарната през 70-те и 80-те години македонска рок група "Леб и сол" представи съвместния си музикален проект с оркестъра към Камерна опера - Благоевград. Под диригентството на Саша Николович - Гумар 40-годишният репертоар на македонската група се обедини с класическото звучене на оркестъра към операта.

Музикалното събитие бе по повод Денят на европейското сътрудничество - 10 септември и се изпълнява по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ - ИПП между България и Македония. Денят на Европейското сътрудничество се чества вече пета година в цяла Европа. Идеята е тържествено отбелязване на постиженията на европейските региони и държави в процеса на трансграничното сътрудничество. Проектите за териториално сътрудничество спомагат за изграждане на взаимно доверие между съседните държави. Те поощряват разбирателството и сближават общностите - тема, която е все по-актуална в контекста на световните конфликти и сложна политическа обстановка.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)