Избрани Новини

Банско осигури безплатен превоз за учениците от селата

160 лева месечно спестяват родителите

През новата учебна 2016/2017 –та година община Банско осигурява напълно безплатен превоз на учениците от всички класове, които учат в общината и са жители на съставните села.
„Имаме автобус, който събира всяка сутрин децата от по-големите села Места, Филипово и след приключване на учебните занятия ги връща по родните им села, каза кметът на общината Георги Икономов, цитиран от pirininfo.com.
С грижа за пътуването на учениците от основния курс, живеещи в по-малките села от общината, е закупен 8 местен микробус, с който ще бъдат извозвани безплатно до ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ в с.Места, тъй като броят на учениците, пътуващи оттам е по-малък и е неоправдано да пътува голям автобус. Но транспорт, и то безплатен, е осигурен, което е голямо облекчение за децата, а и за родителите, за които това е ценна помощ за семейния бюджет.
За един пътуващ ученик от средният курс от с.Места например родителите трябва да заделят приблизително 160 лв месечно за транспорт. С осигурения от община Банско безплатен транспорт тези средства могат да бъдат ползвани за други нужди на учениците.
За осигуряване на отлични условия за обучение и игра в учебните и детски заведения в община Банско са подменени съоръженията за игра, намиращи се в дворовете на Детска градина „Здравец” – Банско. Освен това е направен цялостен ремонт на млечната кухня към детското заведение. Тази учебна година то ще посрещне 90 деца в предучилищна група. Общо 134 първолаци ще прекрачат прага на школата в общината, като от тях 102 са в Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов