Избрани Новини

Арестуваха общински съветник на мача "Пирин” - "Ботев”

Кирил Ваклинов ударил полицай по време на срещата

Вчера по време на футболната среща между „Пирин" и „Ботев" - Пловдив бе арестуван общинския съветник и председател на Гражданско сдружение „ЕКИП" в Благоевград Кирил Ваклинов, предаде Дарик. Той е задържан след сблъсък с униформен служител.

Екшънът се разиграл по време на футболната среща на стадион „Христо Ботев", когато  служителите, охраняващи двубоя, забелязали запален транспарант сред агитката на домакините.

Полицейските служители веднага се опитали да го загасят, за да предпазят от наранявания зрителите и да спрат разрастването на огъня. Според официалната информация на ОД МВР на един от полицаите е нанесен удар с юмрук от 42-годишния съветник Кирил Ваклинов, който е фен на „Пирин". Затова местният парламентарист е задържан със заповед в ареста до 24 часа.

Според фенове на „Пирин" не е имало удар от страна на арестувания общински съветник, а само блъскане, което е предзвикано от действията на униформения. Те твърдят, че при запалването на транспаранта двама полицаи нахлули сред агитката, като единият от тях блъснал грубо баща и 12-годишният му син, които кротко наблюдавали мача. При това блъскане момчето паднало под седалките и се наранило.
Видял тази сцена, Ваклинов не се стърпял и също така грубо блъснал униформения служител. Именно заради това той е отведен в ареста, разказаха футболни запалянковци. Предстои бащата на момчето да извади медицинско, то е с одран корем и повърхностни рани от падането.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)