Избрани Новини

Ремонтират основно детска градина в Добринище

До 1 ноември ще бъде подновен изцяло интериорът в детското заведение

Кметът на Банско Георги Икономов подписа договор за извършване на основен ремонт на вътрешното пространство в детска градина в Добринище, съобщиха от Общината.

Изпълнител на строително-ремонтните работи е „РАСТЕР – ЮГ” ООД, а общата им стойност възлиза на 94 368 лева с ДДС.

В срок до 1 ноември ще бъде подновен изцяло интериорът в детското заведение – ще бъде подменена електрическата инсталация и вътрешната дограма, ще бъдат положени нови мазилки и подови настилки в помещенията и санитарните възли. Децата, посещаващи градината, ще се радват на ново обзавеждане в зоните за хранене, за игра и за учебни занимания. 

Ремонтът се изпълнява след одобрен проект по „Красива България”, мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”, като съфинансирането от страна на бенефициента, в случая община Банско, е в размер на 60 % от одобрените дейности.

През изминалата 2015 година, отново след одобрен проект по Програма „Красива България”, подпокривното пространство в същото детско заведение бе преобразувано във вътрешен физкултурен салон. На тъмния в миналото таван вече се провеждат спортни и игрови занимания през студените месеци от годината. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов