Избрани Новини

Откриха Спортна панорама в Благоевград

Заместник-министърът на спорта Асен Марков: Благоевград е пример за това как една Община трябва да се отнася към своите деца

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков откриха Спортна панорама в Благоевград, част от Европейска седмица на спорта. „Скъпи спортисти и треньори, изключително ми е приятно Благоевград да бъде един от десетте домакини на инициативата Европейска седмица на спорта. Спортът е една от основните политики на Благоевград и отдаваме голямо значение на развитието му, на това малките спортисти да имат бази. За последните 4-5 години сме една от най-социалните общини – възстановихме интерната, изградихме нови зали, построихме нов басейн с олимпийски размери и всичко това  се ползва от нашите деца абсолютно безплатно. Така че и занапред ще  работим по същия начин. Преди 4 години имахме около 4700-5000 малки спортисти, а в момента са около 8000. Това е най-важното - да обхванем децата, защото спортът преди всичко е здраве, спортът е философия, спортът е начин на мислене. Пожелавам на тези малки спортисти да ги виждаме по олимпиадите и да печелят много златни медали“, пожела на събралите се треньори и спортисти на площад „Георги Измирлиев“ кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

От своя страна заместник- министърът на младежта и спорта Асен Марков адмирира работата на Община Благоевград в посока подкрепа и развитие на спорта. Той посочи Благоевград като пример за отлично отношение към децата и насърчаването им към спорта. „Благодаря на Община Благоевград и спортните клубове, че отново приеха предизвикателството да се включат в Европейската седмица на спорта и по един много атрактивен начин да напомнят на своите съграждани, че спортът може да е както забавление, така и инвестиция в здравето и бъдещето на всеки“, каза зам.министър Асен Марков. „Надявам се все повече родители да разбират ползите от физическата активност и да стимулират своите деца да се занимават със спорт“, допълни той.

На официалното откриване на събитието „Спортна панорама“, част от Европейска седмица на спорта, присъстваха заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова, гл.експерт към Министерството на младежта и спорта Мая Лехчанска, треньори, спортисти, жители и гости на Благоевград.

Общо 52 спортни клуба на територията на община Благоевград се включват в Европейската  седмица на спорта, която се провежда под мотото „Be active“. Поздрав към присъстващите с атрактивни демонстрации отправиха клубът по художествена гимнастика „Пирин“, гимнастическият клуб „Любчо Солачки“ също демонстрира своите умения, а талантите от денс клуб „Дежа Вю“ показаха нови хореографии. 

Всички спортни клубове представят своята дейност до края на деня на площад „Георги Измирлиев“, както и всички медали, купи и постижения, спечелени през годините.

Целта на инициативата е освен да насърчи младите хора към спорт, да насочи вниманието и към техните родители за ползата от движение и физическа активност.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов