Избрани Новини

Тържествено общоградско откриване на учебната година се проведе в Банско

Учениците, заедно със своите учители, декламираха в един глас "Родна реч омайна, сладка”

За втора поредна година, в Банско учебната година бе открита официално на централния градски площад в присъствието на кмета на община Банско, Георги Икономов, председателя на Общинския съвет Владимир Колчагов и директорите на НУ „Св. Паисий Хилендарски” и СУ „Неофит Рилски” Невенка Бърдарева и Елена Йорданова. Пред тях се изправиха над 600 ученика от общинските учебни заведения, които посрещнаха училищните знамена и химна на Република България.
В продължение на миналогодишната инициатива за запазване на българската идентичност и възпитание в национално самосъзнание, учениците, заедно със своите учители произнесоха в един глас едно от най-хубавите български стихотворения - произведението на Ран Босилек „Родна реч омайна сладка”.
„За втори път откриваме тържествено учебната година на площад „Никола Вапцаров” заедно с цялата общественост в града. С това отправяме ясно послание към нашите деца - към най-малките първолачета и всички останали, че ние сме заедно с тях и че имат нашата подкрепа по пътя на израстването и усвояването на знания и умения. Пожелавам на всички ученици да бъдат старателни и упорити, да уважават своите учители и да обичат своето училище. На добър час!”, приветства Икономов малчуганите.

Тази учебна година в община Банско за пръв път пристъпват прага на родното школо 134 първокласника, от които 102 – в Банско. Всички те по традиция получиха своя подарък от кмета Икономов – детската илюстрована книжка „Моята родина България”, тематичен сборник с най-добрите стихове, приказки, разкази и легенди за нашата страна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов