Избрани Новини

ЮЗДП почиства границата с Македония от дървета и храсти

Горски служители участват по график в разчистване на държавните погранични участъци

Вече втори месец екипи на Югозападното държавно предприятие оказват съдействие на „Гранична полиция” при отстраняване на дървесна и храстова растителност покрай границата с Република Македония, предаде БНРГорски служители от над 10 териториални поделения на предприятието участват по график в разчистване на държавните погранични участъци. Оборудвани със специализирана техника за почистване – моторни триони и храсторези, горските служители отстраняват самозалесили се дървета и храсти.

Към момента са почистени 27 километра от граничната бразда, остават около 42 километра. Предполагам, че за месец-два тази дейност ще бъде приключена”, коментира директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Част от добитата дървесина ще бъде дарена на „Гранична полиция”, а друга част ще отиде за местното население. Количеството не е голямо, около 150 куб. метра са добитите дърва за огрев към момента.

Югозападното държавно предприятие не за първи път подпомага изпълнението на важни дейности, свързани както с почистване на погранични територии в неговия обхват, така и с отстраняване на дървета и храсти от речни корита и сервитути от републиканската и общинска пътна мрежа. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов