Избрани Новини

Собственици получават обезщетение заради АМ "Струма"

Имената са достъпни в Община Симитли

Община Симитли обявява имената на хората, чиито имоти ще бъдат засегнати при строителството на „Автомагистрала „Струма“. Всички имена са обявени на таблото за информация пред Община Симитли, съобщиха от общинската администрация.
С обявление министърът на регионалното развитие и благоустройството и на основание чл. 34а, ал. 3 от Закона за държавната собственост обявява, че е започнала процедура по отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост за държавна нуждa за изграждане на обект: „Автомагистрала „Струма“ Лот 3, Лот 3.1 от км 359+068 ≡ км 359+483.52 от ЛОТ 2 до км 376+000 и център за управление с временна връзка към съществуващ път I-1“, намиращи се в землищата на с. Зелен дол, с. Покровник, с. Мощанец и с. Церово, община Благоевград, с. Градево и гр. Симитли (с изключение на частта, попадаща в регулационните граници на града), община Симитли, област Благоевград, подробно описани в Решение № 749 на Министерския съвет от 10 септември 2016 г.
С Решение № 250 на Министерския съвет от 25 април 2013 г. републикански път А-3 „Перник – Дупница – Сандански – граница Република Гърция“, част от който е и Автомагистрала "Струма" Лот 3.1, е обявен за обект с национално значение по смисъла на § 5, т. 62 от Допълнителните разпоредби на Закона за устройство на територията и за национален обект по смисъла на § 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за държавната собственост.
Финансирането на процедурата по отчуждаване на имотите и частите от имоти – частна собственост се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)