Избрани Новини

Швейцарци разсискваха бедствията в Симитли

Обсъждаха с местната власт как трябва да се действа при бедствени ситуации

Управлението на риска от бедствия разискваха на среща в Симитли, съобщават от общината. Лекцията изнесе швейцарският експерт Евелин Щудер. Тя  работи като съветник по управлението на риска от бедствия към швейцарската организация  HALVETAS.
Предотвратяване на климатични бедствия и приспособяване към климатичните промени, рисковете и планирането, свързани с бедствени ситуации като свлачища, наводнения, екстремни бури, горски пожари бе темата на лекцията. Щудер даде насоки на представителите на общините какви мерки могат да се предприемат при овладяване на кризисни ситуации, свързани с природни бедствия. Срещата се проведе съвместно с организация „За земята”, Община Симитли, заинтересовани страни и експерти.
На срещата присъстваха представители на РИОСВ- Благоевград, Басейнова дирекция Западнобеломорски район, РСПБЗН – Благоевград, ТП-ДГС Симитли ЮЗДП-Благоевград, Напоителни системи клон Благоевград, общински служители, кметове и кметски наместници на населените места в Община Симитли, представители на Общините Кресна и Струмяни.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов