Избрани Новини

Европейските дни на наследството в Сандански събраха много приятели

Благоевград Лайф

18-09-2016, 10:00

Снимка:

Община Сандански

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безплатен вход обяви благоевградският музей

Сандански домакинства на Европейските дни на наследството

Заместник-министърът на културата и кметът на общината поставиха началото на програмата

В присъствието на ръководството на община Сандански, представители на Министерството на културата и преподаватели, кметът Кирил Котев откри вчера официално Европейските дни на наследството в уникалната атмосфера на Епископската базилика.

Община Сандански за първи път е домакин на официалните прояви и събития през 2016 г., което, както посочи в приветствието си кметът на община Сандански, е "чест, но и отговорност".

Всички гости на престижния форум и официалното откриване на "дните" имаха възможност чрез неповторимата акустика на Епископската базилика да се насладят на изпълненията на  хор „Фенер“ и женски хор към НЧ „Отец Паисий – 1919“.

Европейските дни на наследството са съвместна инициатива на Съвета на Европа и на Европейската комисия. Целта на провеждането на тези дни е полагане на грижи за опазване и популяризиране на културните ценности.

Празниците на наследството в Сандански започнаха с Национално ателие и класове на наследството, които се проведоха в петък. Вчера, за финал, се проведе Информационна среща за представяне на актуални документи, свързани с културното наследство, както и на програми и финансови инструменти на различни международни организации.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов