Избрани Новини

Струмяни укрепва свлачище с пари от Европа

Пропадналият път за село Илинденци е единствената връзка на населеното място с останалия свят

Община Струмяни над 2 години напразно очакваше средства от държавата за укрепването на пропадналия път за село Илинденци, който е единствената връзка на населеното място с останалия свят. Пари обаче не бяха отпуснати. Затова местната власт изготви проект, с който кандидатства за финансови средства от Програмата за развитие на селските райони.

„Искаме да ремонтираме пътя, който е с дължина 2 километра. Предвидени са дейности и разходи и за спирането на опасното слачище, което може да откъсне Илинденци от останалите населени места", заяви кметът на община Струмяни Емил Илиев.
В момента в страх живеят стотици хора, които пътуват по този маршрут. Под шосето има 120-метров скат, ако рухне, ще стане страшно, признава общинският управник. Според него не е нормално толкова голям местен проблем да се неглижира от държавата и да не се предприемат мерки за спешното укрепване на компрометирания участък.

Огромни земни маси заплашват да отнесат цялото шосе. Свлачището се активира след интензивните валежи през април 2014 година. Шосето е от четвъртокласната пътна мрежа и е общинска собственост, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов