Избрани Новини

5 нарушения за час констатираха инспектори от "Пътна полиция" в Благоевград

Тече кампания по безопасност на движението

Радио Благоевград отново излезе в акция съвместно със сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР Благоевград. Този път поводът е Европейският ден без загинали на пътя. Съвместната акция на Радио Благоевград и ОД на МВР - Благоевград се проведе на едно от най-натоварените места в града, булевард „Св. св. Кирил и Методий“, в близост до ЖП гарата. 

В рамките на 60 минути полицейските инспектори спряха общо пет автомобила, чиито водачи нарушиха закона за движение по пътищата. Най-честите нарушения – шофиране без предпазен колан и без включени светлини. Полицаите проверяваха и за наличие на аптечка, пожарогасител и сключена застраховка „Гражданска отговорност“. Всички водачи бяха тествани с дрегер за наличие на алкохол, като всички проби бяха отрицателни.

На нарушителите бяха съставени актове, съответно за липса на колан – глоба в размер на 50 лева, а за шофиране без фарове – 20 лева.

Радио Благоевград раздаде подаръци на спрените шофьори – по един чадър с логото на медията, в началото на есента и по една усмивка.

Акцията бе по повод Европейският ден без загинали на пътя. Радио Благоевград подкрепя инициативата с убеждението, че всички институции и граждани трябва да съдействат за постигане на по-голяма безопасност на пътя.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)