Избрани Новини

Кюстендилци търсят Гърция през почивните дни

Предпочитат далечните дестинации- Хърватска, Черна гора, Италия

Жителите на града търсят последна възможност за морски ваканции през празничните дни, каза пред радио „Фокус” Мая Андонова, експерт по организиране на екскурзии и почивки в града. "Кюстендилци ще пътуват доста през тези почивни дни. Предпочитаната дестинация е Гърция, защото използват последната възможност, която им дава лятото, за да се насладят на плажовете в съседната държава”, каза още Мая Андонова.

Тя допълни, че през последните дни е имало обаждания от страна на хора, които вече са направили резервации за почивки в различните курорти, разположени на гръцки острови, относно обявената стачка на част от транспортния бранш, но няма отменени резервации. Повечето кюстендилци са предпочели почивка в по-близките части на Гърция и дори да има стачка, тези действия няма да окажат влияние върху почивните дни на туристите.

Заради повечето почивни дни жителите на града предпочитат по-далечни дестинации за екскурзия. Сред избраните държави са Хърватска, Черна гора, Албания и Италия.

"Пътуват и на други места – Виена, Будапеща, Прага. Имаме доста пътуващи през тези почивни дни, защото след това не се събират толкова поредни дни”, каза Мая Андонова.

Курортите в Македония и Сърбия този път не са притегателно място за кюстендилци, защото до тях може да се отиде и за по-кратък период от време или по всяко време.

"Сега хората търсят по-далечни места, където не са били или трудно биха намерили друго време за отидат”, допълни Мая Андонова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)