Избрани Новини

Започва първото издание на планинския ултрамаратон "Пирин Ултра 2016"

От 22 до 25 септември т. г. Национален парк "Пирин" е домакин на състезанието

Този уикенд стартира първото издание на планинския ултрамаратон "Пирин Ултра 2016". От 22 до 25 септември т. г. Национален парк "Пирин" - част от световното наследство на ЮНЕСКО, ще бъде домакин на събитие, което ще постави пред участниците нови предизвикателства в планинското бягане. Верни на любовта си към екстремното, показателно за която е състезанието XCo Adventure Cup, организаторите от XCoSports и този път ще тестват физическата и психическата издръжливост на бегачите.

Трасетата ще бъдат две - с приблизителна дължина 150 км и 70 км. В подготовката и на двете трасета е участвал и рекордьорът на пробега Ком-Емине Кирил Николов-Дизела. Стартът и финалът на състезанието ще бъдат в Банско, където зрители, приятели и фенове ще могат да следят движението на участниците чрез GPS-системата за проследяване Loggator. По трасетата ще има подкрепителни пунктове, чиито брой ще бъде ограничен до шест-осем по дългото трасе.

 Жребият за участниците e вече изтеглен, а поради големия интерес броят на състезателите е ограничен до 130, информират още организаторите. Състезанието се организира със съдействието на община Банско и дирекцията на Национален парк "Пирин".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)