Избрани Новини

Злато и сребро се сипят в Дупница

Теодор Георгиев е новият балкански шампион по таекуондо олимпийска версия

Малко след 15:00 часа, на 25-ти септември, десетки пеят химна на България в спортната зала на Дупница - Теодор Георгиев е новият балкански шампион по таекуондо олимпийска версия. На финала харата в залата не спряха да скандират в подкрепа на Теди, като над 100 турски спортисти също подкрепяха своя съотборник. Този финал се превърна и в гвоздей на Балканиадата Дупничанинът изигра днес два оспорвани мача в категория до 74-килограма при мъжете, като на полуфинала в среща, изпълнена с много обрати, победи с 10:8 своя съперник от Черна гора. На финала Теди се изправи срещу непознатия за него турчин Ефес и след равностойно начало накрая все пак успя да покаже класата си и победи със 7:2. След финала турският състезател отказа да прояви феърплей и не подаде ръка на българския състезател, като дори не се появи и на награждаването. Теодор Георгиев благодари на всички фенове и заяви, че вече гледа към Световното първенство.

11-годишната състезателка на СК "Гладиатор" Дупница Александра Георгиева стана днес балканска шампионка по таекуондо при децата в категория до 36-килограма, съобщи zadupnitsa.com. На финала тя премаза своята съперничка с 13:0. Александра се занимава с таекуондо от три години. Ето какво заяви тя веднага, след като спечели титлата: “Никога не е лесно, днес дадох всичко от себе си. Най-трудна ми бе първата среща там, може би с късмет победих. Всички момичета в клуба са ми пример. Трудно ми бе днес и срещу приятелката ми Ина, с която се срещнах на полуфинал. Тази титла е и за нея.“

Състезателят на СК "Гладиатор" Митко Джорджев стана шампион в категория до 68-килограма на 18-то Балканско първенстно по таекуондо олимпийска версия, което се провежда в Дупница. Джорджев, който е и водач в световната ранглиста при юношите, нямаше проблеми в своята категория. Сребърни медали спечелиха при девойките Луиза Захариева в категория до 52-килограма и Полина Фотева в категория до 44-килограма.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)