Избрани Новини

Интензивен трафик в последния почивен ден

Новините

25-09-2016, 20:00

Снимка:

sofia.utre.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Внимание шофьори: Засилен е трафикът днес!

Силен е трафикът по празниците на Е-79

Над 200 000 автомобила се очаква да влязат днес в столицата

Засилено полицейско присъствие и колони от автомобили, предизвикани от ремонтите по основните пътища, белязаха голямото завръщане на българите след четирите последователни почивни дни, предаде БНТ. Заради очаквания трафик беше въведена временна забрана за движение на камиони. Колона от автомобили се образува на магистрала "Хемус" от Ботевград до тунела "Ечемишка" в посока София. Натоварено беше и на граничните пунктове "Кулата" и "Маказа".

Над 200 000 автомобила се очаква да влязат днес в столицата. Логично най-голямото задръстване се образува при тунелите на Витиня на магистрала "Хемус", където текат ремонти, поради което движението е двупосочно.

В обедните часове движението по Главен път Е-79 към София стана изключително натоварено в участъка между Симитли и Благоевград. Идващите от Банско автомобили трябваше доста да чакат край Симитли преди да се включат в Главен път Е-79, заради огромната колона, придвижваща се от Кулата към столицата.

Заради натоварения трафик по обяд се наложи пътни полицаи да регулират движението на пътен възел Симитли. Униформените служители пропускаха периодично коли ту от едната, ту от другата колона. Случиха се и леки пътни инциденти. Въпреки че колите се придвижваха бавно, а на моменти колоната спираше, изнервени шофьори нямаше.

На граничен пункт Кулата трафикът в следобедните часове бе интензивен, но преминаването ставаше бързо и нямаше образували се опашки.

За да бъде облекчено движението през Кресненското дефиле, снощи бе преустановено премахването на скални маси и поставянето на защитни мрежи в района на Османска чешма.

Дейностите ще бъдат възобновени в понеделник в 8 часа сутринта. Част от автомобилния поток, пътуващ по главен път Е-79 към столицата, се включваше в автомагистрала "Струма" при пътен възел Кочериново. За разлика отпреди три дни, когато тук се бе образувала 5-километрова опашка от автомобили, проблеми днес нямаше, тъй като вече работи новото кръгово кръстовище.

Такава бе картината днес в ранните следобедни часове край Симитли. И съвети към всички, които тепърве ще предприемат пътуване. Не сядайте зад волана след употреба на алкохол. Уверете се, че светлините са ви изправни. Онези, които нямат винетки и смятат, че тъмнината може да ги предпази от проверка, да не разчитат, че пътната полиция ще занижи контрола си в тъмната част на денонощието.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)