Избрани Новини

Над 1000 са започнали работа в Благоевградско през август

Трудовите посредници са осигурили заетост на 557 лица

1 179 безработни лица са постъпили на работа в област Благоевград през изминалия месец. Това каза за радио Фокус Станислава Поповска, директор на „Регионална служба по заетостта“ – Благоевград. От тях 889 са започнали работа с посредничеството на бюрата по труда в областта. "На заявените 996 свободни места на първичния трудов пазар, от които 519 са заявени от работодатели в частния сектор, трудовите посредници са осигурили заетост на 557 лица. Най-много са заявени работни места в сектор преработвателна промишленост – 301, следва сектор образование – 188, в сектор хотелиерство и ресторантьорство пък заявените места бяха 85“, каза още Станислава Поповска. Тя добави, че свободни работни места е имало още в сектор търговия и ремонт на автомобили и мотоциклети – 108, в сектор професионална дейност и научни изследвания – 64, в сектор административни и спомагателни дейности 63.

"През отчетения период са заявени и 44 работни места в сектор строителство, в сектор държавно управление – 15, в сектор операции с недвижими имоти – 13 и в сектор селско, горско и рибно стопанство - 11“, добави директорът на дирекцията.

Станислава Поповска отбеляза, че през месец септември по различни програми и мерки за заетост, съгласно Националния план за действие по заетостта са работили 678 лица, от които по програми 595 и по мерки за заетост и обучени – 83.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)