Избрани Новини

ДЮФА "Пиринска китка“ обявява прием за новата учебна 2016/2017 година

Документи могат да се подават от 3 до 10 октомври в администрацията на "Мощанска къща“ в квартал "Вароша“

Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Пиринска Китка" (ДЮФА) към Центъра за личностно развитие-Благоевград обявява прием за новата 2016/2017 година. Документи могат да се подават от 3 до 10 октомври в администрацията на „Мощанска къща“, в квартал „Вароша“. Всеки, който желае да стане част от ДЮФА „Пиринска китка“ и да се докосне до магията на българския фолклор, може да го направи с помощта на професионалисти, които ще го въведат в основите на българщината.
Детско-юношески Фолклорен ансамбъл "Пиринска Китка" е създаден през 1965 г. в Благоевград и има богат и разнообразен репертоар. който обхваща фолклорното многообразие на България.
Носител е на званието "Представителен" и лауреат на IV, V, VI и VII републикански фестивали на художествената самодейност в България. Спечелили са 4 златни медала, Купа от националния конкурс "Децата на България танцуват", много грамоти, плакети и дипломи, които доказват творческите възможности на ръководителите на "Пиринска китка" и талантливите деца на Благоевград.
Ансамбълът е изнесъл стотици концерти в България, Гърция, Турция както и в Чехия, Унгария, Аджария, Корея, Италия, Тенерифе, Гранд Канария и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)