Избрани Новини

Стартира кампания за безплатни очни прегледи в Симитли

Кампанията ще бъде днес от 10 до 16 часа

Лекари-офталмолози от най-престижните болници в София ще правят безплатни очни прегледи за жителите на община Симитли, съобщиха от пресцентъра на общината. Кампанията ще бъде на 3 октомври, понеделник, от 10.00 до 16.00 часа и се организира от Сдружение "Право на зрение-България",  Александровска болница - София, Столично дружество по офталмология и Организацията на евреите в България "Шалом". Идеята за тази инициатива е да се направи достъпна качествената лекарска грижа за българите, живеещи в по-отдалечени от столицата места. Безплатните прегледи са най-вече за хора с по-малки финансови възможности, както и деца. 
Симитли е първият град в България, от който стартира кампанията. Тя беше радушно подкрепена от кмета Апостол Апостолов и неговия екип. Администрацията на общината ще се погрижи прегледите да текат гладко и безпроблемно. За целта е отворена телефонна линия за записване на часове. Всеки, който иска да се възползва от едни от най-квалифицираните специалисти в страната, може да се запише на тел. 0877/10-60-58. Прегледите  ще се правят в ЦПСУ- Пансиона до Полицейския участък.
При констатиране на по-леки здравословни проблеми лекарите ще реагират на място. При откриване на по-сериозни заболявания на очите офталмолозите ще насочват и съветват хората къде и как да потърсят следваща грижа за здравето на своите очи в различни болници и центрове в столицата.
Кампанията започва сега и ще продължи в различни етапи. В първия й етап след Симитли лекарите ще посетят Якоруда, няколко села в общините Разлог и Гърмен, както и Бобов дол и Първомай.
 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов