Избрани Новини

Да замезим заедно в Благоевград!

Фестивално градче ще предложи на посетителите занаятчийски щандове

Превърналият се в традиция фестивал на балканската култура и кулинария, който събра над 300 000 посетителя през 2016 гостува на Благоевград.  Фестивалът “Благоевград Мези”  ще се състои от 29-ти септември до 2-ри октомври на площад „Георги Измирлиев“, организиран от община “Благоевград”, Фондация “Румънеца и Енчев” и музикална компания “Селект Мюзик медиа”.

Събитието, коeто обединява в себе си музика, танци и кулинарни изкушения, обещава целодневни безплатни забавления за малки и големи. Най-добрите майстори на грила от Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Румъния и България ще предложат истинско кулинарно пътешествие. Гостите ще могат да се насладят на над 10 различни автентични щанда за балкански грил, рибен грил и за първи път на феста пица на дървени въглища.

Фестивалното градче ще предложи на посетителите занаятчийски щандове и работилнички, където всеки ще има възможността да открие сувенир с традиционни български народни мотиви за спомен или да се снима в терариум с екзотични животни.

Целодневната програма на фестивала Благоевград Мези предвижда много забавления за най-малките. Атрактивна детска анимация от сутрин до вечер, спортни състезания, музикална викторина, търсене на съкровища, арт работилница, семейна щафета, лунапарк с нови американски антакциони, 3D реалност и футболни игри са само част от забавленията, на които посетителите ще могат да се насладят.

В следобедните часове, освен в емблематичните за фастивала турнири по белот и табла, гостите ще могат да се включат и в турнир по джаги, надяждане с вкусна скара за 2 мин., състезания по дегустация на вино и др.

Организаторите обещават впечатляваща програма, включваща космическия глас на Валя Балканска и ансамбъл „Родопа“, която ще обрисува с песни богатат българска душа, а за всеки посетител, дошул в носия – подарък – бутилка вино.

Завършекът на всеки фестивален ден са големите концерти, в които гост-изпълнители ще бъдат невероятната Нели Петкова, трубачи „Цариброд”, легендата Бобан Здравкович, Андреас от Гърция, Лео, Играта, Дичо, Спенс, Скилър, СкандаУ, Ice Cream и други.

Невероятна спортна и културна днесвна програма за малки и големи, зрелищни концерти с любими изпълнители, вкусна храна, студена бира, много забавление и прекрасни спомени – това е фестивалът Благоевград Мези.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)