Избрани Новини

Волейболен Разлог празнува 70 години

Днес започват срещите от турнира

70 поколения волейболисти на Разлог, голяма част от които видни общественици, учители, лекари, спортисти, между които и кметът на община Разлог Красимир Герчев, се готвят да отпразнуват рождения ден на волейболен клуб „Пирин” Разлог.
На 28 септември в читалището в Разлог си дадоха среща всички бивши и настоящи спортисти, на която се представи ретроспекция на волейболен Разлог, неговото минало, настояще и бъдеще.
На 70-годишния юбилей на ВК "Пирин" е посветен и Международният турнир по волейбол с участието на представителните отбори на „Пирин“ Разлог, ЦСКА, „Марек“ и „Струмица“, Р Македония, който ще се проведе днес и утре.
В Разлог съществува организиран волейболен отбор година преди да се проведе първото държавно първенство в 1945 година. В следващата 1946 година клубът се регистрира официално.
ВК "Пирин" е постоянен регионален първенец до 1950 година. Отборът печели първия златен медал за момчета в страната в 1970 година и е ръководен от треньора Стойчо Грънчаров. В периода от 1992 година до 2005 г. детско-юношеската школа на ВК "Пирин" печели 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови медала.
В момента над 160 малки и големи волейболисти във всички възрастови групи - мъже и жени, както и представителният мъжки отбор във висшата волейболна лига на България, продължават традицията на любимия спорт на Разлог.
22 години от своя живот е посветил на волейболен клуб „Пирин” и кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, под чийто патронаж се организират събитията, но и за когото този юбилей е съкровен и вълнуващ. „От четвърти клас съм в залата на волейболния клуб в Разлог, преминах през всички възрастови групи, играх и с мъжете“ – каза Красимир Герчев. „Не само за мен, за много хората, за десетки поколения на Разлог, волейболът като спорт е съдбовен. Той е знаков за нашия град, защото много хора го избрахме, за да бъде не само нашето хоби, но и активен спорт. Ето защо 70-годишният юбилей на ВК „Пирин“ е значим за Разлог, защото е спорт, морално и житейски свързан с много хора. Честит юбилей на всички бивши и настоящи волейболисти на Разлог и нека да го отпразнуваме достойно и гордо - постиженията през годините са нашият стимул да продължаваме напред, да черпим вдъхновение от миналото, но и да изграждаме здрави поколения днес и в бъдещето” - сподели още той.
За 70-годишния юбилей на ВК „Пирин” Разлог ще бъдат раздадени грамоти и юбилейни значки.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)