Избрани Новини

Пътните инциденти в Благоевградско се увеличават през последните 5 години

Днес Областната комисия по безопасност на движението заседава

Добри резултати от полицейската акция ЕDUARD, за разлика от увеличаващия се брой пътно-транспортни произшествия на територията на областта през последните 5 години, бяха отчетени на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата за област Благоевград. В него участваха областният управител Бисер Михайлов, членовете на Комисията, представители на 14- общини в областта, както и на институциите, имащи отношение към пътната безопасност.

"От началото на годината до 26 септември, са регистрирани 267 тежки пътни произшествия, което говори за една доста тревожна тенденция“- отчете главен инспектор Данаил Стоицов, началник сектор Пътна полиция при ОД на МВР-Благоевград. По думите му, от началото на годината до 31 август са установени 34 266 броя нарушения, съставени са 6 620 броя акта, наложените глоби с фиш са 25 321-а.

"Традиционната акция: "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!", е една от мерките за опазване живота и здравето на учениците във връзка с новата учебна година“, каза още главен инспектор Данаил Стоицов, който изнесе информация за предприетите инициативи в тази посока.

На днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението в област Благоевград, бе представен и доклад за извършените проверки на жп прелезите на територията на областта, които, с малки изключения, са в добро състояние.

Бе отчетено, че в деня 21 септември, когато отбелязваме Европейския ден без загинали на пътя, на територията на града и областта не са регистрирани пътни произшествия, съобщава БНР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов