Избрани Новини

Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) беше основен говорител на конференцията в АУБ

Тя беше по повод 25-ата годишнина на Американския университет в България

Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) беше основен гововрител на конференцията по повод  25-ата годишнина на Американския университет в България, която се проведе днес в кампуса на университета в Благоевград. „За четвърт век Американският университет се доказа не само като място на академично отличие, но и най-голямата иновативна образователна институция не само в България и региона на Югоизточна Европа, но и отвъд,“ заяви Паунова.

Българският евродепутат, който е съинициатор на платформата за качествена промяна на образованието България Образование 2030, подчерта, че разликата между уменията, които хората усвояват и тези, от които имат нужда за професионална реализация, се увеличава постоянно. “За да се справим с проблема, имаме нужда от визионерска образователна политика, фокусирана върху развиването на компетентности и проактивен начин на мислене”, подчерта тя.

Ева Паунова и президентът на Американския университет откриха официално новия хъб за иновации и предприемачество Aspire. На събитието присъстваха още Нанси Шилър, президент на фондация „Америка за България“, Елвин Гури – възпитаник и най-голям дарител на университета и успешен предприемач, както и някои от най-изтъкатите българи, завършили Американския университет, с професионални успехи по целия свят.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов