Избрани Новини

Община Банско с административни облекчения за потребителите

Осигурява се достъп до електронни административни услуги

След подписано споразумение за взаимодействие между кмета на община Банско Георги Икономов и НАП, се осигурява достъп до електронни административни услуги – проверка на задълженията за местните данъци и такси. Потребителите могат да ги проверят посредством своя персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно от НАП. Въведеният от финансовото ведомство ПИК код предоставя лесен електронен достъп до редица услуги за потребителите, които не разполагат с по-сложния за придобиване електронен подпис.

За улеснение на гражданите и в изпълнение на законовите изисквания на Избирателния кодекс, Община Банско предлага още едно нововъведение - нови четири електронни услуги. Те ще улеснят гражданите, които он лайн искат да заявят да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес, да гласуват с подвижна избирателна кутия или да бъдат изключени от списъка на заличените лица при предстоящите избори за президент и вицепрезидент и национален референдум.

В общинската администрация вече от четири години са внедрени 80 броя електронни административни услуги, достъпни на страницата й, налична е услуга за онлайн проверка и онлайн заплащане на данъчни задължения и редица други електронни облекчения, за които през 2013 г. администрацията получи българския IT Оскар за значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии. Конкурсът се провежда всяка година от Българската асоциация по информационни технологии БАИТ, под патронажа на президентската институция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов