Избрани Новини

Откриха новите спортни съоръжения на АУБ в Благоевград

Зорница Кралева и Страцимир Кулински присъстваха на церемонията

Заместник-кметът по европейски проекти и програми към Община Благоевград Зорница Кралева и президентът на Американския университет в България Страцимир Кулински откриха нови спортни съоръжения на университета. От името на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов зам.кметът Кралева поздрави присъстващите и пожела здраве и успех на терените на знанието и терените на спортните бази.

"Смятам, че откриването на спортните съоръжения днес е един изключителен подарък за  студентите на университета по повод 25-годишнината. Тези млади хора имат нужда освен от знанията, които квалифицираните преподаватели на АУБ им предават, също така от спортни бази, които да използват за заздравяване на духа и тялото. В това отношение Американският университет кореспондира с идеите на Община Благоевград и кмета д-р Атанас Камбитов в реализиране на програмата за „Спортен Благоевград“. Това е една невероятна възможност за младите хора, която вие им предоставяте за футбол, тенис, волейбол, баскетбол, фитнес, бейзбол“, каза зам.кметът Зорница  Кралева.

Президентът на АУБ Кулински обяви, че новите съоръжения ще бъдат предоставени за ползване не само на студентите на университета, но и за желаещите жители и гости на Благоевград.

"За мен е чест да видя добрата реализация на всички тези усилия. Благодаря и на Община Благоевград за доброто партньорство“, каза Кулински. Заедно със зам.кметът Кралева те прерязаха лентата на новия спортен комплекс.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов