Избрани Новини

С курбан и събор отбелязаха храмов празник в Полето днес

Над 300 човека дойдоха от близко и далеч още вчера

Черквата „Покров Богородичен” в квартал „Нивото” в симитлийското село Полето oтбеляза днес храмовия си празник, съобщиха от Община Симитли. Църковният събор събра на обща трапеза местни, роднини и приятели от цяла България.
Двама свещеници отслужиха празнична литургия пред храма, осветиха няколко казана курбан и благословиха мирянитe с пожелания за здраве и много години да се събират с добро и да се веселят. Над 300 човека дойдоха от близко и далеч още вчера, за да са част от празника. Храмовият празник се е наложил като земляческа среща. На този ден местните в кв. „Нивото” посрещат роднини, приятели – да се видят, поговорят, повеселят. Традицията вече е 12 години, откакто я има църквата в квартала. Празникът „Покров Богородичен” по църковния календар събира всички, които обичат родния дом.
Дълги хора направиха хората под звуците на жива музика и оркестър. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, заедно с председателя на Общински съвет Владимир Христов, кметове на съседните села на Полето и много гости, запалиха свещ за здраве и благополучие.
От тази година в градинката пред църквата жителите на квартал „Нивото” се радват и на нова придобивка- беседка, която също ги обединява. Нея местни жители спечелили от игра на известна марка бира, в която участвали.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов