Избрани Новини

В Банско започнаха проявите за празника на града

Мисия Банско

03-10-2016, 19:53

Снимка:

Община Банско

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Супергрупата "Фондацията" с голям концерт в Благоевград

Група "Фондацията" изнесе концерт

По случай 104 годишнината от Освобождението на Банско, празничните събития в планинския курорт вече стартираха. Група „Фондацията”, съставена от едни от най-популярните имена в съвременната българска музика, направи двучасово шоу, за което дълго ще се говори в града. Великолепните пет - Кирил Маричков, фронтмен на „Щурците”, Дони от „Дони и Момчил”, Славчо Николов от БТР, Иван Лечев от ФСБ и един от най-добрите барабанисти в България, Венко Поромански, изпълниха малка част от репертоара на легендарните групи, в които членуват. Любими песни на поколения българи звучаха в залата в unplugged формат, като за пореден път музикантите демонстрираха своята световна класа.

Празничната програма продължи с юбилеен концерт на фолклорен състав „Банска младост” под надслов „Песента на младостта”. Вече 15 години съставът, ръководен от уважавания от целия град отец Георги Касапинов, открива рецептата за „младост” в българските фолклорни традиции и песнопения. Гост-изпълнители бяха техните колеги от самодейните състави „Банскалии”, „Пиринско настроение” и „Веселие”, които направиха истински спектакъл, посветен на банската музика пред препълнената зала.

По повод на юбилея кметът Георги Икономов изпрати поздравителен адрес, в който приветства групата с думите: "С голямо удоволствие ви поздравявам с 15-та годишнина от основаването на вашия състав. През всички тези години вашата всеотдайност и любов към традициите завладяваха сърцата на публиката и печелеха нейното признание. Стремежът към професионализъм във всяка ваша изява, винаги е радвал и респектирал обществеността на нашия град”.

Честванията в Банско продължават с вечер, посветена на героите в Банско, детски спортни празници. На 5-ти октомври, от 18:00 ч. на площад „Никола Вапцаров”, с пищен концерт „Банско празнува” с участието на фолклорни групи и фолк изпълнителката Райна ще завърши поредицата от празнични събития.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов