Избрани Новини

Пъстра програма за банскалии днес

В 181-годишната църква "Света Троица" в 9 часа ще се отслужи тържествена света литургия

Банско ще посрещне своя празник на 5 октомври. Общината е организирала много събития, които ще продължат почти цяла седмица, съобщава standartnews.com. Преобладават музиката и песните, но хората ще видят и интересен филм за Банско, ще почетат предците си.

Проявите стартираха още на 30-и септември в 18.30 часа с концерт-спектакъл „Песента на младостта" в читалището по повод 15-годишнината на Фолклорна група „Банска младост". На следващия ден от 11.00 до 14.00 часа бе ред на Кинопанорама „Банско – по стъпките на историята" в Посетителския център на града. Вечерта на 3-ти октомври бе посветена на героите на Банско. Рецитал „Обречени на безсмъртие" се проведе в Дома на изкуствата. Само ден преди кулминацията на празничните изяви се проведе Детски спортен празник „Растем здрави и силни" на градския стадион „Свети Петър", където спортните клубове демонстрираха своите умения.

Днес, на празничния 5 октомври, в 181-годишната църква „Света Троица" в 9.00 часа ще се отслужи тържествена света литургия. Половин час по-късно започва Ден на отворените врати в Музеен комплекс-Банско, който ще продължи до 17.30 часа. Полагане на венци и цветя на паметниците и паметните плочи в общината ще се извърши в 10.00 часа. Възпоменателното тържество пред паметника „Банско помни героите" ще е в 10.30 часа. Риболовният турнир за малчуганите под надслов „Детето риболовец без дрога" е с начало 11.00 часа на язовир „Белизмата".

Концертът „Банско празнува" от 18.00 часа ще зарадва жители и гости на града с песните и танците на местни фолклорни групи, както и с таланта на гост-изпълнителката Райна. Музикалното шоу на площад „Никола Вапцаров" ще завърши с празнична заря.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)