Избрани Новини

Откриват национална изложба "Форум реставрация 2016"

Екпозицията е в ХГ "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил

Национална изложба „Форум реставрация 2016" ще бъде открита в ХГ „Владимир Димитров - Майстора" в Кюстендил на 7 октомври 2016 г. (петък), 17.30 ч. „Форум Реставрация”  е традиционната годишна среща на българските реставратори. Това е място за споделяне на опит, професионални реализации и обсъждане на проекти и проблеми в областта на опазване на културното наследство.

Събитието е организирано от Асоциацията на реставраторите в България и секция „Реставрация“ при Съюза на българските художници.

По традиция „Форум Реставрация” е съпътстван от изложба с постери, които представят различни реставрационни проекти, изпълнени през последните години. Независимо че е ориентирана предимно към проблемите на опазване на културното наследство, изложбата представлява интерес и за по-широк кръг специалисти и любители на културните ценности.

В това единадесето по ред издание на „Форум Реставрация“ са представени само български проекти, свързани с опазването на различни по характер обекти: стенописи, икони и иконостаси, хартия, мозайки, картини, скулптура, текстил, ръкописи, фотографии и др. 

Тази година домакин на събитието е Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ в Кюстендил. Откриването на изложбата е на 7 октомври (петък) от 17.30 ч. Сесията с доклади и презентации ще започне от 10.00 ч. на 8 октомври в сградата на галерията.

Събитието се провежда с подкрепата на Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“, Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов“ и Института за изследване на изкуствата при БАН.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов