Избрани Новини

Раздадоха наградите на Международния фестивал "Златен кестен“

Радко Петков грабна наградата на кмета на Петрич Димитър Бръчков

Радко Петков грабна награда на кмета на община Петрич Димитър Бръчков за песента „Къщата с вишните” на Международния фестивал „Златен кестен” в Петрич. Песента е по текст на Живко Колев, музика Димитър Гетов, аранжимент Димитър Гетов. С песента „Горчиво вино“ в изпълнение на Владислав Вълчев пък бе открито събитието.

Стотици петричани и гости на града се събраха на площада в южния град. Първата вечер отдадоха почит на Евтим Евтимов чрез неговия син – специален гост на фестивала – Венко Евтимов, като му връчиха статуетка „Емоция… Завинаги!”. Председател на журито бе Красимир Гюлземов.

Наградата на Народно читалище „Братя Миладинови 1914” – Петрич, е за песента „Македонка” в изпълнение на Влатко Илиевски.

Журито наистина бе много затруднено и връчи две трети места за: песента Next to me – текст Дороти Такев, музика и аранжимент Боян Ангелов в изпълнение на Дороти Такев, и „Вярваш ли?” по текст на Серафима Митова, музика и аранжимент Емил Георгиев, Петър Керемедчиев, Иван Керемедчиев, в изпълнение на група Reflexion. На второ място бе класирана песента „Ангелска магия” по текст, музика, аранжимент и в изпълнение на Божидара Симеонова.

Първото място е за песента „Без тебе” по текст, музика и аранжимент на Владимир Дойчиновски в изпълнение на ЛЕНА. Първата награда се оценява на 1000 лв.

И двете вечери пълният с хора площад на Петрич бе сцена на заразителна музикална емоция с гост-артистите: танцова формация „Пловдивъ”, виртуозните момичета от ХИПНОТИК, младите звезди от града на кестените. Еуфорията, настъпила с изпълненинията на гост-звездата ДАРА, бе впечатляваща, а Жана Бергендорф, с чийто рецитал завърши фестивалът, се раздаде на сцената на „Златен кестен” и пя за почитателите с огромен заряд. Водещите Рая и Пейо бяха страхотен тандем и горещата връзка с хората на площада. Публиката бе впечатляващ участник с бурните си овации, аплодисменти и енергия, като триумфален щрих на Международен музикален фестивал „Златен кестен”- Петрич.

Чуйте Радко Петков, който пред месец и половина взе Наградата на публиката в Летен театър Сандански на "Пирин Фолк" с песента „Зайди, зайди, ясно слънце“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов