Избрани Новини

“Летовници” се излъчва в рекорден брой салони в 34 града в България

Филмът е носител на „Наградата на публиката” на фестивала "Златна роза” 2016

Новата българска комедия „Летовници” се завърта в рекордния брой от 52 екрана в 34 града в цялата страна от 7-ми октомври 2016 г. През лятото филмът бе излъчен на фестивалите „Любовта е лудост” и „Златна роза”, а само преди седмица мина и официалната му премиера в София.

„Интересът от страна на публиката е огромен. Получихме запитвания от различни места за възможност за излъчването му в страната, след като разпространители са го гледали на предварителните прожекции.”, споделиха продуцентите от „Urban Media”. „Радваме се, че по този начин филмът ще достигне и до хората, които нямат достъп до големите кинокомплекси”.

„Летовници” на режисьора Ивайло Пенчев бе приет с чудесни отзиви както от страна на публиката, така и на медиите и индустрията след фестивалните прожекции и официалната гала на филма. Филмът е сравняван с култовите летни комедии от най-добрите години на българското кино „С деца на море” и „Оркестър без име”, но представя герои и истории от нашия съвременен живот.

„Това е история за обикновени хора, които отиват на море, но попадат в непредвидени ситуации, които разкриват истинските човешки отношения такива, каквито са – смешни и тъжни, изпълнени със страст и любов, но винаги шарени, никога черно-бели”, разказва Ивайло Пенчев. „Това, което грабва зрителя, е хуморът, с който е показана България – истински, но не шутовски, интелигентен хумор, който показва всички страни на родното летуване, но с широка  усмивка, не с неприязън или поучителна критика. Идеята на филма е да накара зрителя да се посмее със случките, защото - малко или много, всеки един от нас е попадал в подобни и искрено разбира героите.”

Комедията събира и невероятен актьорски състав от обичани български кино и театрални артисти от няколко поколения – Анета Сотирова, Пламена Гетова, Васил Банов, Георги Мамалев, Антон Радичев, Китодар Тодоров, Станимир Гъмов, Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро, Милена Аврамова, София Бобчева, Свежен Младенов, Елица Григорова, Дарин Ангелов, Николай Станоев, Цветомир Иванов, Раиса Полякова, Николай Урумов, Теодор Елмазов и др. Драматургично допринася и фактът, че утвърдени драматични актьори попадат в комедийни ситуации, което създава усещане за истинност на сюжета и донася усмивката на лицата на зрителя.

„Летовници”, по сценарий на Ивайло Пенчев, Божан Петров и Весел Цанков, проследява няколко сюжетни линии и разказва историите на различни хора, които отиват на почивка и попадат заедно в един малък семеен хотел на морето. От младото семейство (Китодар Тодоров и Милена Аврамова), през богата реститутка и нейната бедна приятелка (Анета Сотирова и Пламена Гетова), до двойката студенти – единият решен да забогатее на всяка цена (Ивайло Драгиев), а другата гребе от живота с пълни шепи (София Бобчева), уж случайно попадналия сред тях доктор (Станимир Гъмов) и разбира се, съдържателя на семейния хотел (Васил Банов), който има всевъзможни идеи как да припечели от летовниците и неговата съпруга (Раиса Полякова) – рускиня, останала в България от времето на годините му като „гларус”. Всеки един от нас би могъл да се припознае в много от историите, което прави филма още по-забавен и близък до зрителя. Филмът е заснет на живописните черноморски плажове в Синеморец, което допълнително допринася за емоцията, която носи нашето море.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов