Избрани Новини

Класна стая на открито на Карталска поляна за най-малките

Детска градина "Роса“ в Благоевград участва в образователна екологична програма за Национален парк "Рила“

Децата от подготвителна група и учители от Детска градина № 4 „Роса“ в Благоевград ще участват на 12 октомври в образователна екологична програма „Национален парк „Рила“ – класна стая на открито”.

Програмата се осъществява със съдействието на община Благоевград, Регионално управление на образованието и Дирекция „Национален парк „Рила“ и ще се проведе в местността „Карталска поляна“, на територията на най-големия националния парк в България.

Експерти от Национален парк „Рила“ ще запознаят децата с дивата природа, забележителностите в парка и местата с най-съхранена природа – резерватите. Програмата включва и опознавателен маршрут по екопътека „Двете ели“, до входа на резерват „Парангалица“ и разиграване на еко-игра и викторина за природата на националния парк с награди.

С участието на децата от детската градина в природозащитното обучение те ще придобият и усвоят знания за природата и нейното опазване и ще формират трайни нагласи в тази посока, което е с особено важно значение за подрастващите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов